EBYS Otomasyon
faruk-sarac-myo-logo

15. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali

T.C. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğrencileri 15.Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivalinde 5 Gümüş, 1 Bronz Madalya Kazandı.

Tüyap Fuar Merkezinde gerçekleşen 27 ülkeden dünyaca ünlü şeflerin ve mutfak profesyonellerinin katıldığı 15.Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivalinde yarışmacılar birbirinden lezzetli yemekleri ile performanslarını sergiledi. İlk katıldıkları organizasyonda başarılı bir şekilde okulumuzu temsil eden T.C. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, madalyalarının yanı sıra, Dünya Şefler Birliği´nin (WACS) dünya genelinde geçerliliği olan sertifikasının da sahibi oldu.

Üniversitelerarası Modern Türk mutfağı yarışmasında gümüş madalya kazanan Caner Şentürk, Aslıhan Latifoğlu, Muhammed Can Şaşkın, Üniversitelerarası Pratik Ekip yarışmasında gümüş madalya kazanan Elçin Yener, Muhammed Can Şaşkın ve Deniz Ballısoy oldu.

Üniversitelerarası Bireysel Pizza yarışmasında gümüş madalya ve Yılın Altın genç şefi kategorisinde bronz madalya ise Muhammed Can Şaşkın’ın oldu. Pratik ekipte ise sıralamada en iyi ikinci ekip olan geleceğin şefleri gümüş madalya ve ikincilik kupasının sahibi olurken, T.C. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’na yılın en iyi üniversitesi kategorisinde de gümüş madalya kazandırdı.