Bahar dönemi vize sınav kuralları

Öğrencilerin Dikkatine!

Tüm öğrencilerimizin aşağıda ilan edilen sınav kurallarına uymaları gerekir. Sınav kurallarına uymayan öğrenciler için, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde yasal işlem başlatılır.

Sınavların düzgün, güvenilir ve adil bir şekilde yürütülmesi için öğrencilerin gereken özen ve hassasiyeti göstermelerini temenni eder, sınavlarda başarılar dileriz.

Sınav Kuralları

• Öğrencilerin yanlarında öğrenci kimlik kartlarını (2016 – 17 akademik yıl bandrollü) bulundurmaları zorunludur. Öğrenci kimlik kartı olmayan öğrenciler sınavlara giremezler.
  • Öğrencilerin sınav yoklama listelerine tükenmez kalemle imza atmaları gerekir. Yoklama listesinde imzası bulunmayan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.
  • Cevap kağıtlarının ilgili kısmına ad, soyad ve öğrenci numaralarını eksiksiz bir şekilde yazmaları gerekir.
  • Sınav salonuna cep telefonu ile girmek yasaktır. Cep telefonlarının, dersin öğretim görevlisi veya sınav gözetmeninin gösterdiği yere kapalı bir şekilde bırakılması gerekir. Sınav esnasında üzerinde kapalı/açık cep telefonu bulunduğu tespit edilen öğrencinin sınavı geçersiz sayılır.
  • Sınav esnasında kalem, silgi, hesap makinesi v.b. malzeme alışverişi yapılmaz. Öğrencilerin sınava hazırlıklı gelmeleri gerekir.
  • Sınav esnasında öğrencilerin birbirleriyle konuşmaları, kopya çekmeleri veya çekilmesine yardımcı olmaları, bir şeyler yiyip içmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır.
  • Sınav saatinin ilk 15 dakikası sınav salonundan çıkılmasına izin verilmez. Herhangi bir nedenle sınav salonundan çıkan öğrencilerin sınava devam etmesine izin verilmez.
  • Sınav saatinin başlamasını takip eden 15. dakikadan sonra sınava öğrenci alınmaz.

Faruk Saraç Tasarım MYO Müdürlüğü

24 Mart 2017 Cuma