Moda Duayeni Faruk Saraç’tan Özel Ziyaret

Moda ve Tasarımda Bursa’nın adını dünyaya duyuran sayın Faruk Saraç, ‘Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak’ projesi kapsamında faaliyet gösteren Muradiye İpek Fabrikası ile Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’ni gezdi.

Bursa’da tekrar üretimine başlanan Bursa İpeği, T.C. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Faruk Saraç’ın oldukça ilgisini çekti. Muradiye İpek Fabrikası’nda Bursa İpeği’nin üretim safhalarını gören Saraç, üretilen ipliğin dünyanın farklı yerlerinde üretilen ipliğe nazaran daha kaliteli olduğunu söyledi. Fabrika ve bölgenin ipek tarihi hakkında Muradiye İpek Fabrikası işletmecileri Yüksel Ünal ve Mehmet Ünal’dan bilgi alan Faruk Saraç, Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’ni de ziyaret etti.

Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde üretilen ve tasarımı yapılan kumaşları ilgiyle inceleyen sayın Faruk Saraç, yaşadığı memnuniyeti dile getirerek, “Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nun bir bölümünü Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tamamen Bursa İpeği’nin tarımsal kısımdan nihai ürün kısmına kadar olan sürecini gelecek nesillere aktaracak bir yer haline getirmek istiyorum. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte planladığımız çalışmalar ile Bursa İpeği dünyanın en önemli moda tasarımcıları ve markalarıyla tanışacak” dedi.

29 Mart 2016 Salı