Öğrenim Süresi: 2 yıl
Puan Türü: TYT
Öğrenim Dili: Türkçe
PROGRAM HAKKINDA
Aşçılık Programının amacı; sektörün ihtiyacı olan aşçılık mesleğini yapabilecek, gerekli bilgi ve beceri ile donatılmış, gelişime açık, araştırmacı, yaratıcı, çağın gerektirdiği teknolojiiyi kullanabilen, insan ve çevre sağlığına önem veren, mesleki yabancı dil bilgisine sahip, iş hayatını pratik etmiş, bireyler yetiştirmenin yanı sıra, Türk Mutfak Kültürünün akademik bir ortamda araştırılması, korunması, geliştirilmesi ve tanıtılmasıdır.
KİMLER KATILABİLİR?
TYT Puan Türünden 150 ve üstü alan her öğrenci başvurma hakkına sahiptir olacak.
PROGRAMIN KAZANIMLARI
DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLEN LİSANS PROGRAMLARI
DGS GEÇİŞ YAPILABİLEN AÇIKÖĞRETİM PROGRAMLARI
KARİYER OLANAKLARI
Aşçılık programı mezunlarımız aşağıdaki alanlarda çalışabilirler:
Oteller,
Turistik tesisler,
Catering firmaları,
Restaurantlar,
Pastacılık sektörü,
Yiyecek içecek işletmeleri,
Ağırlama sektörü,
Gıda fabrikaları,
Aşçılık eğitimi veren kurumları,
Özel veya resmi kurumların mutfakları.
PROGRAMIN GEÇMİŞİ
Program 2016 yılında T.C. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu bünyesinde, mesleki eğitim ön planda tutularak ve uygulama ağırlıklı bir yöntemle eğitim-öğretim vermeye başlamıştır.
Programın amacı; sektörün ihtiyacı olan aşçılık mesleğini yapabilecek, gerekli bilgi ve beceri ile donatılmış, gelişime açık, araştırmacı, yaratıcı, çağın gerektirdiği teknolojiyi kullanabilen, insan ve çevre sağlığına önem veren, mesleki yabancı dil bilgisine sahip, iş hayatını pratik etmiş bireyler yetiştirmenin yanı sıra , Türk Mutfak Kültürünün akademik bir ortamda araştırılması, korunması, geliştirilmesi ve tanıtılmasıdır.
VERİLEN DERECE
120 AKTS’ li program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Aşçılık Ön Lisans derecesine sahip olunur.
DERECENİN DÜZEYİ
Ön Lisans
KABUL VE KAYIT KOŞULLARI
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması gerekmekle birlikte tüm kabul ve kayıt koşulları YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.
YETERLİLİK KOŞULLARI VE KURALLARI
Aşçılık alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünün başarıyla tamamlanması, genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması ve 60 iş günü olacak şekilde zorunlu stajın başarılı bir şekilde tamamlanması gerekir.
PROGRAM PROFİLİ
Aşçılık (Gastronomi) Programı otel, lokanta, yemek fabrikası, fast-food, pastane vb. yerlerde yiyecek-içecek hazırlayan ve sunumunu sağlayan, koku ve tat alma duyusu gelişmiş, çabuk ve düzenli çalışabilen, dikkatli, sorumluluk duygusu yüksek, hijyen ve sağlık konularına dikkat eden, girişimci, yaratıcı, aktif iletişim kurabilen, özgüven sahibi, mesleki yabancı dil ve terimlere hâkim, nitelikli ve lider aranılan bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Aşçılık Programı, lise öğrenimi sonrasında iki yıllık ön lisans eğitimi vermektedir. Öğrenciler, programda bulunan tüm zorunlu dersleri almak ve geçmek zorundadır. Aşçılık programında öğrencilerimiz, Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi , Menü Planlama, Gıda Teknolojisi, Gıda Hijyeni ve Mesleki Etik , Mutfak Uygulamaları, Türk Mutfağı, Dünya Türk Mutfakları, Yöresel Mutfaklar, Ekmek ve Pasta Yapım Teknikleri , Yiyecek ve İçecek Yönetimi ve Maliyet Kontrolü, Mutfak Yönetimi ,Girişimcilik , İşletme Bilgisi , Kalite Yönetim Sistemleri, Mutfak Ürünleri gibi geniş bir yelpazede eğitim sunarak, sektörün istediği kapsamda güncel bilgiler vermekte, uygulamalı derslerimizle öğrencilerimiz, yeterli bilgi ve becerilerle donatılmış olarak mezun edilmektedir.
Programda yer alan Yabancı Dil, Seçmeli Yabancı Dil ve Mesleki Yabancı Dil dersleri ile gastronomi alanındaki yenilikleri takip etmesi, dünya mutfağı ile ilgili kaynaklardan yararlanabilmesi amaçlanmaktadır.
Bunun yanı sıra paneller, teknik dersler, seminerler, kariyer günleri, araştırmalar, yarışmalar, işletmelere teknik geziler, öğrenci kulüp etkinlikleri ile öğrencilerimizin hem sosyalleşmeleri hemde iş hayatına hazırlanmaları sağlanmaktadır.
Okulumuzda aşçılık eğitimi, sektör üniversite işbirliği çalışmaları ile gerçekleştirilmektedir.
Aşçılık programımızda uyguladığımız 3+ 1 İşletmelerde Mesleki Uygulama Eğitimi kapsamında, öğrencilerimizin, protokol yaptığımız işletmelerde 3. Veya 4. Dönem Mesleki Uygulama yaparak sektörü yakından tanıma, kendilerini geliştirme ve kazandıkları bilgilerin pratiğe dönüştürmesi olanağı sağlanmaktadır. Bu uygulama aynı zamanda mezuniyet sonrası iş bulma olanakları da sağlamaktadır.
Eğitimler, donanımlı mutfak atölyeleri, otel ve restoran mutfakları, konferans salonu, kütüphane ve teknolojik donanıma sahip sınıflarda verilmektedir.
Yapılan sınavı kazanan ve şartları yerine getiren öğrencilerimiz Erasmus Programı kapsamında yurt dışında staj yapma olanağına sahiptirler.
Bu program ile sektördeki aşçı ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra, sahip olduğumuz gastronomi mirasının korunması, yemek kültürümüzün geliştirilmesi, gastronominin turizm alanına vereceği katkıların arttırılması, yeme-içme hizmetlerinin iyileştirilmesi gibi birçok alanda da önemli adımların atılması için çalışmalar yapılmaktadır.
Öğrencilerin mezun olabilmesi için en az 2.00 ortalamaya sahip olması şartı aranmaktadır. Aşçılık programı Mezunlarımız, Açıköğretim Fakültesi’nin veya Dikey Geçiş Sınav ile diğer üniversitelerin lisans programlarında öğrenim görebilirler.
PROGRAM YETERLİLİKLERİ
ÇALIŞMA ALANLARI
Aşçılık alanında yükseköğretim düzeyinde (ön lisans) verilecek eğitim ile turizm ve yeme-içme sektörlerinin istihdam ihtiyacının karşılaması da hedeflenmektedir. Önlisans düzeyinde aşçılık eğitimi alarak mezun olan genç bireyler, “Aşçı yardımcısı ” unvanını kazanarak; kamu kurumlarında, turistik belgeli işletmelerde, restaurantlarda, yemek fabrikalarında (catering şirketlerinde), uçak-gemi-tren-otobüs-hastane mutfaklarında; otel mutfaklarında (Executive Chef, Sous chef, Chef de Partie, Dömi Chef de Partie, Chef Saucier, Chef Poissonier, Chef Entremetier, Chef Potager, Chef Rötisseur, Chef Garde-manger, Chef Hors d’oeuvrier, Chef Patissier, Chef Tournant, Commis, Bouchier, Regimiere, Cuisinier de breakfast, Glacier, Boulanger vb rütbelerde;) araştırma şefi (test aşçısı), mutfak bilimcisi, yiyecek içecek müdürü, yemek tedariki yöneticisi, mutfak yöneticisi, restaurant denetçisi-koordinatörü, restaurant müdürü vb kadrolarda çalışabilirler.
Ayrıca yemek araştırmacısı, yemek yazarı, gıda işleyicisi, yemek stilisti, yemek mimarı, menü geliştirici, tarif geliştirici, yiyecek-içecek eğiticisi vb. isimler altında da topluma hizmet edebilmekte ve mesleki kariyerlerine yön verebilmektedirler.
ÜST DERECE PROGRAMLARA GEÇİŞ
Aşçılık Programı mezunları, Açık öğretim Fakültesi’nin bölümleri ile ilgili lisans programlarına kayıt yaptırarak eğitimlerine devam edebilirler veya Dikey Geçiş sınavından geçerli not almaları koşuluyla diğer üniversitelerin lisans programlarında öğrenim görebilirler. Bu programlar;
Aile ve Tüketici Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik,Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
DGS ile geçiş hakkı bulunan açıköğretim programları
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İşletme,
Konaklama İşletmeciliği, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım
SINAVLAR, ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin %70´ine ve uygulamaların en az % 80’ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için, en az bir ara sınava ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, uygulamalı sınav, küçük sınav gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40 yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için o yarıyıla ait not ortalamasının (ANO) en az 2.00 olması gerekir.
MEZUNİYET KOŞULLARI
Programı başarıyla tamamlamak için mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde gerekmektedir.
FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU 2020-2021 AKADEMİK YILI – AŞÇILIK PROGRAMI DERS PLANI |
|||||
1.YARIYIL | |||||
DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS |
GST 101 | Mutfak Uygulamaları | 1 | 4 | 5 | 7 |
GST 103 | Gıda Teknolojisi | 2 | 0 | 2 | 3 |
GST 105 | Gıda Hijyeni ve Mesleki Etik | 2 | 0 | 2 | 3 |
GST 107 | Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi | 2 | 0 | 2 | 3 |
GST 109 | Mutfak Yönetimi | 2 | 0 | 2 | 3 |
GST 111 | Mutfak Ürünleri | 1 | 1 | 2 | 3 |
TUD 101 | Türk Dili I | 2 | 0 | 2 | 2 |
AIT 101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | 2 | 0 | 2 | 2 |
YAD 101 | Yabancı Dil I | 2 | 0 | 2 | 2 |
TOPLAM | 21 | 28 | |||
2.YARIYIL | |||||
DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS |
GST 102 | Türk Mutfağı | 1 | 4 | 5 | 7 |
GST 104 | Dünya Mutfakları | 1 | 4 | 5 | 7 |
GST 106 | Menü Planlama | 2 | 0 | 2 | 2 |
GST 108 | İşletme Bilgisi | 2 | 0 | 2 | 2 |
GST 110 | Mesleki Yabancı Dil | 2 | 0 | 2 | 3 |
TUD 102 | Türk Dili II | 2 | 0 | 2 | 2 |
AIT 102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | 2 | 0 | 2 | 2 |
YAD 102 | Yabancı Dil II | 2 | 0 | 2 | 2 |
Seçmeli | 1 | 1 | 2 | 3 | |
TOPLAM | 24 | 30 | |||
3.YARIYIL | |||||
DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS |
GST 201 | Ekmek ve Pasta Yapım Teknikleri | 1 | 4 | 5 | 7 |
GST 203 | Yöresel Mutfaklar | 1 | 4 | 5 | 7 |
GST 205 | Yiyecek İçecek Yönetimi ve Maliyet Kontrolü | 2 | 0 | 2 | 4 |
GST 207 | Girişimcilik | 3 | 0 | 3 | 4 |
GST 209 | Bitirme Projesi | 1 | 3 | 4 | 7 |
Seçmeli | 1 | 1 | 2 | 3 | |
TOPLAM | 21 | 32 | |||
3.YARIYIL | |||||
DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS |
GST 211 | Mesleki Uygulama | 0 | 45 | 23 | 30 |
TOPLAM | 0 | 45 | 23 | 30 | |
4.YARIYIL | |||||
DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS |
DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS |
GST 202 | Ekmek ve Pasta Yapım Teknikleri | 1 | 4 | 5 | 7 |
GST 204 | Yöresel Mutfaklar | 1 | 4 | 5 | 7 |
GST 206 | Yiyecek İçecek Yönetimi ve Maliyet Kontrolü | 2 | 0 | 2 | 4 |
GST 208 | Girişimcilik | 3 | 0 | 3 | 4 |
GST 210 | Bitirme Projesi | 1 | 3 | 4 | 7 |
Seçmeli | 2 | 3 | |||
TOPLAM | 21 | 32 | |||
4.YARIYIL | |||||
DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS |
GST 212 | Mesleki Uygulama | 0 | 45 | 23 | 30 |
TOPLAM | 0 | 45 | 23 | 30 | |
TOPLAM AKTS | 120 | ||||
SEÇMELİ DERSLER | |||||
DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS |
GST 301 | Otel İşletmeciliği | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 302 | Moleküler Mutfak | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 303 | Yiyecek - İçecek Servisi | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 304 | Et ve Et Ürünleri | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 305 | Süt ve Süt Ürünleri | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 306 | Hizmet Pazarlaması | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 307 | Pastane Ürünleri ve Çikolata | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 308 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 309 | Yenilebilir Endemik Bitkiler | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 310 | İnsan Kaynakları Yönetimi | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 311 | Deniz Mahsulleri | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 312 | İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 313 | Özel Durumlarda Beslenme | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 314 | İlk Yardım | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 315 | İçecek Kültürü ve Teknolojiisi | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 316 | Çevre Koruma | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 317 | Mutfakta Güzel Sanatlar | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 318 | Yemek Fotoğrafçılığı | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 319 | Yabancı Dil Fransızca | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 320 | Yabancı Dil İtalyanca | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 321 | Yabancı Dil İspanyolca | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 322 | Yabancı Dil Arapça | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 323 | Sosyal Medya | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 324 | Baharat ve Kahve Kültürü | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 325 | Konuk İlişkileri | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 326 | Temel Bilgi Teknolojileri | 2 | 0 | 2 | 3 |
GST 327 | Genel Turizm | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 328 | Kalite Yönetim Sistemleri | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 329 | Osmanlı Mutfağı | 1 | 1 | 2 | 3 |
GST 330 | Gönüllülük Çalışmaları | 1 | 2 | 3 | 4 |
TYYÇ Kişisel Hizmetler Temel Alanı Yeterlilikleri (Mesleki Ağırlıklı) 5. Düzey (ÖN LİSANS Eğitimi) |
||||||||||||||||
![]() |
BİLGİ | BECERİ | YETKİNLİKLER | |||||||||||||
*Kuramsal *Olgusal | *Bilişsel *Uygulamalı | Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Öğrenme Yetkinliği | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Alana Özgü Yetkinlik | |||||||||||
BİL1 | BEC1 | BEC2 | YET1 | YET2 | YET3 | YET4 | YET5 | YET6 | YET7 | YET8 | YET9 | YET10 | ||||
PY1 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
PY2 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
PY3 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
PY4 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
PY5 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||||
PY6 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||||
PY7 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||||
PY8 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||||
PY9 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||||
PY10 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
PY11 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
PY12 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
PY13 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
PY14 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||
PY15 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
PY16 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
PY17 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
PY18 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
PY19 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
PY20 | ||||||||||||||||
PY21 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
AŞÇILIK PROGRAMI - ÖNERİLEN YAN DAL DERSLERİ | AKTS | ||||
DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | |
1. YARIYIL | |||||
GST 101 | Mutfak Uygulamaları | 1 | 4 | 5 | 7 |
GST 103 | Gıda Teknolojisi | 2 | 0 | 2 | 3 |
GST 105 | Gıda Hijyeni ve Mesleki Etik | 2 | 0 | 2 | 3 |
GST 111 | Mutfak Ürünleri | 1 | 1 | 2 | 3 |
2. YARIYIL | |||||
GST 102 | Türk Mutfağı | 1 | 4 | 5 | 7 |
3. YARIYIL | |||||
GST 201 | Ekmek ve Pasta Yapım Teknikleri | 1 | 4 | 5 | 7 |
TOPLAM | 8 | 13 | 21 | 30 | |
Faruk sarac tasarım meslek yüksek okulu aşçılık programı OLARAK KAZANDIĞIMIZ ödülLER |
|||
YARIŞMA ADI |
YARIŞMA KATEGORISI |
ÖDÜL |
ÖDÜL ALAN ÖĞRENCILERIMIZ |
15. İstanbul Gastronomi Festivali 2016 |
Yılın En İyi Üniversitesi |
Gümüş Madalya |
Muhammedcan ŞAŞKIN Berna YILMAZ Berkay SÜREYYA Çisilcan ESTİK
|
Üniversitelerarası Pratik Ekip Yarışması |
Gümüş Madalya |
Elçin YENER Muhammedcan ŞAŞKIN Deniz BALLISOY |
|
Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması |
Gümüş Madalya |
Muhammedcan ŞAŞKIN Aslıhan LATİFOĞLU Caner SENTÜRK |
|
Üniversite Düzeyi Ana Yemek Yarışması |
Gümüş Madalya |
Muhammedcan ŞAŞKIN |
|
Üniversite Düzeyi Pizza Yarışması |
Gümüş Madalya |
Muhammedcan ŞAŞKIN |
|
Yılın Altın Genç Şefi |
Bronz Madalya |
Muhammedcan ŞAŞKIN |
|
Kaz Dağları Yemek Yarışması 2017 |
Yılın Altın Genç Şefi |
Altın Madalya Altın Kupa |
Muhammedcan ŞAŞKIN |
Yılın En iyi Üniversitesi |
Altın Madalya Altın Kupa |
Berkay SÜREYYA, Elçin YENER, Dilara BAYRAKTAR |
|
Yılın En iyi Üniversitesi |
Gümüş Madalya |
Numan BÜYÜKYANBOLU , Caner SENTÜRK Muhammedcan ŞAŞKIN |
|
Restaurant Tatlı Tabağı |
Gümüş Madalya |
Numan BÜYÜKYANBOLU ,
|
|
Bolu Mutfak Günleri 2017
|
Yılın En iyi Üniversitesi |
Altın Madalya Altın Kupa |
Berkay SÜREYYA Safak SENOL Numan BÜYÜKYANBOLU |
Balık Yemeği Yarişması |
Altın Madalya |
Berkay Süreyya |
|
Restaurant Tatlı Tabağı |
Gümüş Madalya |
Numan BÜYÜKYANBOLU |
|
Alanya Altın Kepçe Yemek Yarışması 2017 |
Balık Yemeği Yarişması |
Gümüş Madalya |
Anıl YILMAZ
|
Ana Yemek Yarışması |
Gümüş Madalya |
Anıl YILMAZ |
|
Restoran Tatlı Tabağı Yarışması |
Gümüş Madalya |
Anıl YILMAZ |
|
1. Bugad Ulusal Kestaneli Yemekler Yarışması 2017 |
Genç Profesyoneller Modern Türk Mutfağı |
Altın Madalya |
Görkem CÜLÜ Gani GÜÇLÜ Muhammedcan ŞAŞKIN |
16. İstanbul Gastronomi Festivali 2017 |
Üniversitelerarası Modern Türk Mutfağı Yarışması |
Altın Madalya |
Arzu ASAN Beyzanur ÖZÇELİK Hande CANAL |
Gençler Pratik Ekip Yarışması |
Gümüş Madalya |
Aslıhan LATİFOĞLU Berna YILMAZ Elçin YENER |
|
Yılın En İyi Üniversitesi |
Gümüş Madalya |
Kaan ŞEKER Şafak ŞENOL Berkay SÜREYYA |
|
En İyi Aşk Yemeği |
Gümüş Madalya |
Damla ŞİMŞEK Melih MANGIR |
|
Gençler Pratik Ekip Yarışması |
Gümüş Madalya |
Gani GÜÇLÜ Muhammedcan ŞAŞKIN İsmail Mert GİDER |
|
Üniversitelerarası Ana Yemek Yarışması |
Bronz Madalya |
İsmet DEVECİOĞLU |
|
Üniversite Düzeyi Restaurant Tatlı Tabağı |
Bronz Madalya |
Numan BÜYÜKYANBOLU |
|
2.BUGAD Yemek Yarışması 2018 |
Modern Türk Mutfağı |
Gümüş Madalya |
Tuğçe GACEMİR Gürolcan ELVEREN Barış SEVİK |
17 th İnternatınol İstanbul Gastronomy Festival
|
Üniversiteler arası Restaurant Tatlı Tabağı |
Altın Madalya |
İdris Eğilmez
|
|
|
|
|
Üniversiteler arası Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması |
Gümüş Madalya |
Beyzanur KAVALCI Özge ARSLAN Görkem KAHRAMAN |
|
Üniversiteler arası Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması
|
Gümüş Madalya |
Süreyya KILIÇ Emir ALTAŞ Zeynep ALTAY |
|
Üniversiteler arası Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması |
Gümüş Madalya |
Barış ÇAVUŞOĞLU Berat AY Merve VAROL Sedef ÖZBAYRAK |